Události ze dne 1.8.2024

05.08.2024 17:04

V 9.33 hodin se obrátila na městskou policii ostraha supermarketu v Rooseveltově ulici s tím, že v jejich prodejně došlo ke krádeži zboží. Strážníci v příslušném supermarketu zastihli podezřelou ženu, která se ke svému úmyslnému jednání doznala. Hlídka proto její přestupek proti majetku vyřešila na místě pokutovým příkazem. Neuhrazené zboží občanka dodatečně zaplatila a odnesla s sebou.

Po poledni vyjeli strážníci do Dašické ulice, protože v tamní čerpací stanici došlo k tomu, že během tankování paliva do sanitního vozu z něho vystoupil přepravovaný pacient, který odmítl pokračovat v cestě do zdravotnického zařízení. Hlídka s dotyčným mužem nejprve promluvila a ten poté dobrovolně nastoupil zpět do sanitního vozu, aby pokračoval v cestě.

V 15.38 hodin bylo oznámeno na linku 156, že u obchodního centra na Borzně činí nepořádek bezdomovci. Strážníci na uvedeném místě zastihli trojici osob, které se navzájem hlasitě dohadovaly. Jakmile tyto lidi hlídka poučila, z místa odešli.

Jedenáct minut po osmnácté hodině přivolal strážníky pod Široké schody muž, který tam zaregistroval nesprávně zaparkovaný automobil, který v uvedeném místě komplikoval projetí ostatním vozidlům. Hlídka zjistila majitele příslušného automobilu a kontaktovala jej. Tento řidič se dostavil na místo, přičemž po vyřešení dopravního přestupku se strážníky vozidlo přeparkoval.

Ve 20.34 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v ulici Na Kopanici posedává hlučná mládež. Hlídka přítomné mladé lidi náležitě poučila. Ti ztišili reprodukovanou hudbu a místo opustili.

Krátce po dvacáté druhé hodině obdržela městská policie informaci, že došlo k odcizení jízdního kola místního obyvatele, který svůj dopravní prostředek krátce odstavil v jedné z ulic. Poškozený muž následně hlídce sdělil, že se jednalo o staré jízdní kolo, proto v uvedené věci žádného šetření nežádá a k řešení mu postačí, když jej městská policie vyrozumí v případě, pokud se jeho dopravní prostředek najde.

Ve 23.35 hodin vyjeli strážníci do Sokolovské ulice, neboť ze zahrady tamního domu zněla hlasitá hudba a zvuk bubnů. Hlídka oznamovatele poučila o tom, že v tento den byl začátek doby nočního klidu posunut až na půlnoc a poté přesto kontaktovala odpovědného muže, který přislíbil, že hudbu ztiší a uzavře všechna okna budovy, aby již nikoho nerušil.

Před sedmou hodinou ranní bylo oznámeno na linku 156, že v Husově ulici volně pobíhá pes. Strážníci, kteří se dostavili do zmíněné ulice, obdrželi informaci od občana o tom, že uvedené zvíře odběhlo směrem k Masarykovu náměstí. Hlídka tedy prověřila příslušné náměstí a poté celou lokalitu, avšak s negativním výsledkem.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑