Události ze dne 18.10.2024

21.10.2024 18:17

Krátce před desátou hodinou dopolední obdržela městská policie informaci, že před budovou muzea na Školním náměstí stojí dva automobily bez příslušného označení na vyhrazených parkovacích místech. Hlídka na tato vozidla umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

V 10.22 hodin byli strážníci přivoláni do obce Sobětuchy, protože na místní komunikaci stál automobil v místě, kde bránil zemědělcům v projetí s technikou na pole. Hlídka zjistila majitele příslušného vozidla a kontaktovala jej. Dotyčný muž po vyřešení věci se strážníky automobil přeparkoval.

Přesně v jedenáct hodin informovala městskou policii občanka, že na komunikaci v ulici Na Valech zaregistrovala odloženou injekční stříkačku. Hlídka příslušný úsek silnice mezi dvěma konkrétními budovami prověřila, avšak tento předmět na silnici ani v jejím okolí nezpozorovala.

V 11.23 hodin oznámil muž na linku 156, že u čerpací stanice v Pardubické ulici postrádá dopravní značku jednosměrný provoz a vzhledem k tomu tam dochází ke zmatku řidičů přijíždějících automobilů. Hlídka dopravní značení u zmíněné stanice prověřila, avšak žádný nedostatek v dopravních značkách neshledala.

Po poledni vyjeli strážníci do Filištínské ulice, protože tam některé automobily stály na vyhrazených parkovacích místech bez příslušného označení. Hlídka za stěrače těchto šesti vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Ve 12.51 hodin oznámil občan prostřednictvím tísňové linky, že v Sobětuchách u brodu přes potok je znečistěná komunikace blátem a dále, že během jízdy vozidel tam dochází k velké prašnosti. Hlídka inkriminované místo prověřila, avšak závadu ve sjízdnosti nezaregistrovala.

Šestnáct minut po osmnácté hodině obdržela městská policie informaci, že v Malecké ulici naproti Střeleckému parku stojí odstavený stavební bagr, který zasahuje do komunikace a ohrožuje bezpečnost silničního provozu. Při příjezdu strážníků byla tato stavební technika řádně zaparkována mimo komunikaci a nikoho neohrožovala. Přítomní dělníci uvedli, že bagr na zmíněném místě pouze zastavil během přípravných prací a přesunu materiálu na opravu tamního mostu.

Ve 20.56 hodin byli strážníci přivoláni do Slatiňan, protože na Smetanově nábřeží volně pobíhal kůň. Strážníci uvedené zvíře odchytli a odvedli je k jeho majiteli, který se pohoršoval nad tím, že hlídka řeší takovou malichernost, jako je volně pobíhající kůň a poté odmítl se strážníky komunikovat. Hlídka proto událost zadokumentovala a spisový materiál postoupí k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

Přibližně o hodinu později bylo oznámeno na linku 156, že v Široké ulici leží na chodníku místní bezdomovec. Při příjezdu hlídky dotyčný muž z místa odcházel orientován místem i časem.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑