Události ze dne 17.9.2024

18.09.2024 14:21

V 7.50 hodin se obrátil na městskou policii se žádostí o pomoc pracovník technických služeb, který uvedl, že z důvodu provedení pokládky asfaltového povrchu na komunikace v ulicích Dr. Václava Peška a Víta Nejedlého, bude třeba zjistit a vyrozumět majitele automobilu stojícího na místě, kde brání v realizaci této činnosti. Hlídka dotyčnou ženu kontaktovala a její vozidlo bylo přeparkováno.

Před devátou hodinou dopolední vyjeli strážníci do Václavské ulice, protože zde u supermarketu stálo vozidlo bez příslušného označení na parkovacím místě určeném pro automobil invalidy. Vzhledem k tomu, že zmíněné parkovací místo nebylo řádně označené, hlídka v tomto případě dopravní přestupek neshledala.

V 10.43 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v ulici Obce Ležáků parkují automobily na příjezdové komunikaci k zařízení pro seniory, čímž ostatním vozidlům komplikují projetí. Strážníci za stěrače těchto šesti automobilů umístili výzvy pro nepřítomné řidiče.

Osm minut před polednem obdržela městská policie informaci, že u jedné z prodejen na Masarykově náměstí leží na chodníku muž. Dotyčný člověk po příjezdu hlídky vstal a orientován místem i časem v pořádku odešel pryč. Podobné oznámení následovalo ve třináct hodin a pak také krátce před půl třetí, kdy stejný muž opět ležel na chodníku, aby si odpočinul. I v těchto dalších případech bezdomovec v přítomnosti strážníků vstal a v pořádku odešel pryč.

Ve 14.31 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v ulici Strojařů nesprávně parkuje nákladní automobil, který tam brání ostatním vozidlům v projetí k zařízení pro seniory. Hlídka kontaktovala řidiče příslušného automobilu. Po vyřešení dopravního přestupku muž nákladní vozidlo přeparkoval.

Před šestnáctou hodinou přivolal strážníky na Palackého třídu občan s tím, že u dopravního semaforu, který se nachází u odbočky do Rooseveltovy ulice, nefunguje světelný signál červené barvy určený chodcům. Hlídka zmíněný semafor prověřila a poté o jeho závadě informovala pracovníka technických služeb, který přislíbil, že zjedná nápravu tohoto stavu.

V 17.09 hodin se obrátil na městskou policii cizí státní příslušník s tím, že během jeho nepřítomnosti někdo poškodil dopisní schránku umístěnou na společné chodbě domu v Revoluční ulici. Vzhledem k tomu, že příslušná budova je v majetku města, strážníci muži doporučili, aby celou věc nejprve konzultoval se správcem domu a teprve na základě zjištěných skutečností případně opět přivolal hlídku.

Po dvacáté hodině požádala operátora městské policie o spolupráci PČR, neboť bylo třeba, aby jeden ze strážníků byl v roli nezúčastněné osoby přítomný vykázání místního obyvatele Policií ČR z domu. Městská policie žádosti vyhověla.

Sedmnáct minut před dvacátou druhou hodinou vyjeli strážníci na základě poplašného signálu k budově divadla v ulici Čs. partyzánů, neboť vše nasvědčovalo tomu, že do uvedeného objektu vstoupila nepovolaná osoba. Hlídka společně s přivolanou pracovnicí interiér budovy prověřila. Následně vyšlo najevo, že muži, kteří tam právě přivezli materiál, opomenuli objekt odkódovat, čímž došlo k aktivaci poplašného signálu. Protiprávní jednání v tomto případě nebylo zjištěno.

V 6.14 hodin telefonicky poukázal občan na zhoršenou průjezdnost konkrétního úseku Havlíčkovy ulice, kde nesprávně parkovaly automobily. Strážníci na uvedeném místě zastihli jedno stojící vozidlo, na které umístili výzvu pro nepřítomného řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑