Události ze dne 17.7.2024

18.07.2024 10:22

Před půl desátou požádal městskou policii o spolupráci operační důstojník Hasičského záchranného sboru s tím, aby strážníci dočasně převzali do péče leguána, jehož před chvílí odchytli hasiči v Chrudimi. Hlídka uvedené zvíře vyzvedla a prozatím je umístila na služebnu, kde poté leguána převzal do péče přivolaný pracovník záchranné stanice živočichů.

V 11.39 hodin bylo oznámeno na linku 156, že na vstupní dveře bytového domu v Čáslavské ulici někdo bez předchozí domluvy vylepil reklamní letáky. Strážníci toto jednání zadokumentovali a spisový materiál postoupí k dořešení přestupkové komisi při Městském úřadu Chrudim.

Dvacet dvě minuty po sedmnácté hodině přivolal strážníky do Dvořákovy ulice občan s tím, že do vjezdu na jeho pozemek z části zasahuje cizí zaparkovaný automobil, jenž mu komplikuje projetí vozidlem na zahradu. Hlídka zjistila majitele příslušného automobilu a kontaktovala jej. Dotyčný muž se vzápětí dostavil na místo a po vyřešení dopravního přestupku se strážníky své vozidlo přeparkoval.

Ve 21.23 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že ve Slatiňanech v okolí Starého náměstí volně pobíhá kůň. Hlídka po příjezdu vyhledala jeho majitele a vyzvala jej, aby své zvíře neprodleně řádně zajistil. Celou událost poté strážníci zanesli do spisového materiálu, který byl nedávno vypracován z důvodu opakovaného volného pobíhaní tohoto koně, které dořeší příslušný správní orgán.

Krátce po dvacáté třetí hodině vyjeli strážníci do Revoluční ulice, jelikož obyvatelka tamního bytového domu v bytě křičela, čímž rušila ostatní obyvatele. Po příjezdu hlídky vyšlo najevo, že dotyčnou občanku navštívila nedoslýchavá kamarádka, proto směrem k ní tato žena promlouvala hlasitěji. Po vyřešení věci na místě návštěva odešla domů a v budově byl klid.

Ve 23.30 hodin obdržela městská policie informaci, že v bytovém domě v sídlišti Na Větrníku ruší noční klid hluk, který vychází z konkrétního bytu. Strážníci kontaktovali jeho obyvatelku, která se za své jednání omluvila s tím, že právě doma pořádá oslavu. Hlídka ji řádně poučila a přestupek s ní vyřešila na místě.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑