Události ze dne 17.6.2024

20.06.2024 14:44

V 8.06 hodin vyjeli strážníci do Pardubické ulice, protože na místě před garáží bylo nesprávně parkován automobil, a tak bylo majiteli znemožněno vyjetí vozidlem na komunikaci. Hlídka zjistila majitele příslušného automobilu a kontaktovala jej. Dotyčný muž přislíbil, že své vozidlo, které tam nouzově odstavil z důvodu technické závady, neprodleně odstraní. Strážníci jeho počínání následně dořeší.

O třicet minut později upozornil městskou policii občan, že v Podfortenské ulici došlo na mostě přes řeku k poškození chodníku. Hlídka uvedené místo prověřila, přičemž shledala, že uvedené poškození způsobila kola nákladního automobilu, jenž tudy projížděl. Strážníci o této skutečnosti vyrozuměli SVDN PČR, která celou událost převzala k šetření.

V 11.01 hodin bylo oznámeno na linku 156, že na Tyršově náměstí jsou nesprávně zaparkované některé automobily. Hlídka příslušné náměstí prověřila a následně umístila za stěrače sedmi vozidel výzvy pro nepřítomné řidiče.

O třicet pět minut později přivolal strážníky do Břetislavovy ulice občan s tím, že se tam nachází odložené a nezajištěné jízdní kolo. Hlídka uvedený dopravní prostředek převzala a umístila jej do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

Ve 12.55 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že na náměstí U Vodárny a také pod Širokými schody jsou nesprávně zaparkované automobily. Strážníci o chvíli později na tři vozidla umístili výzvy pro nepřítomné řidiče.

Krátce po čtrnácté hodině se obrátil na městskou policii místní obyvatel s tím, že v Tovární ulici zaregistroval neznámého muže, který se pohyboval na jeho jízdním kole, které mu bylo před časem odcizeno. Oznamovatel strážníkům po příjezdu sdělil, že dotyčný člověk mezi tím s jeho dopravním prostředkem odešel neznámo kam. Hlídka podezřelého muže vyhledala a zjistila jeho totožnost. Jelikož tento člověk byl pod vlivem alkoholu, přičemž cestou ztratil nejen uvedené jízdní kolo, ale také svůj batoh, strážníci následující den oba muže zkontaktují a provedou další kroky k objasnění skutečného stavu věci a událost dořeší.

Ve 14.51 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v Poděbradově ulici leží v autobusové zastávce na zemi člověk. Hlídka dotyčného muže bez domova zastihla ve chvíli, kdy v pořádku odcházel pryč.

Dvě minuty před sedmnáctou hodinou vyjeli strážníci do Sobětuch, protože se tam nacházel odstavený podezřelý a poškozený automobil. Hlídka zjistila jeho majitele a kontaktovala jej. Muž strážníkům sdělil, že zde vozidlo zaparkoval po dopravní nehodě, přičemž přislíbil, že v následujících dnech ho z místa odstraní.

V 17.01 hodin obdržela městská policie informaci, že u supermarketu v Poděbradově ulici postává bezdomovec, který obtěžuje zákazníky. Strážníci prověřili okolí příslušné budovy, avšak dotyčného muže nezaregistrovali.

Krátce před osmnáctou hodinou strážníci během pochůzkové činnosti v sídlišti U Stadionu zpozorovali, že došlo k pádu ulomené větve stromu na travnatou plochu. Hlídka na stromech v uvedené lokalitě zaregistrovala další uschlé větve, a tak o tomto informovala úsek údržby při Městském úřadu Chrudim.

Ve 20.15 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v zahradě jednoho z domů ve Hniličkově ulici se zdržuje jistý muž, který se tam nevhodně chová. Strážníci tohoto občana poučili a z pozemku jej vykázali. Podobné oznámení následovalo rovněž o hodinu později, kdy se dotyčný muž vrátil na místo, přičemž tentokrát posedával na chodníku u vstupní branky stejného domu. Také v tomto případě byl hlídkou vykázán, orientovaný místem i časem.

Devatenáct minut po dvacáté první hodině přivolal strážníky do ulice Čs. armády občan s tím, že poblíž budovy vlakového nádraží zpozoroval zřejmě děti popíjející alkohol. Po příjezdu hlídky vyšlo najevo, že mezi těmito lidmi konzumovala alkoholický nápoj pouze dospělá mladá žena, přičemž ostatní osoby popíjely nealkoholické nápoje. Protiprávní jednání v tomto případě strážníci neshledali.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑