Události ze dne 17.10.2024

21.10.2024 18:16

V 7.59 hodin kontaktoval městskou policii pracovník stavební firmy s tím, že na Palackého třídě brání zaparkovaný automobil v projetí nákladnímu vozidlu, které vozí beton na tamní staveniště. Strážníci zjistili majitele příslušného automobilu a kontaktovali jej. Dotyčný člověk své vozidlo následně přeparkoval. Protiprávní jednání řidiče v tomto případě hlídka neshledala.

Před desátou hodinou bylo oznámeno na linku 156, že v hypermarketu v ulici Dr. Milady Horákové došlo ke krádeži zboží. Vzhledem k tomu, že přítomný podezřelý muž s přestupkem proti majetku nesouhlasil a trval na tom, že celá věc je pouhým nedorozuměním, hlídka událost zadokumentovala a spisový materiál postoupí k dořešení přestupkové komisi při Městském úřadu Chrudim.

V 10.01 hodin přivolal strážníky do Fibichovy ulice občan, který tam odchytl mládě hrdličky, které nebylo schopné vzlétnout. Hlídka uvedené ptáče převzala a dopravila na služebnu, kde je převzal do péče přivolaný pracovník záchranné stanice živočichů.

Krátce po dvacáté hodině se dostavil na služebnu městské policie občan, který strážníkům sdělil, že na přechodu pro chodce na Školním náměstí zpozoroval zřejmě podnapilého muže, který ležel na vozovce. Strážníci ležícího člověka podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol s naměřenou hodnotou 2,05 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že tento muž se začal chovat agresivně a snažil se hlídku fyzicky napadnout, strážníci vůči němu použili donucovací prostředky, a to hmaty, chvaty a následně také služební pouta, která přiložili na jeho horní končetiny. Hlídka spoutaného muže následně přepravila na vyšetření do pardubické nemocnice. Lékařka poté rozhodla o jeho umístění do Protialkoholní záchytné stanice v Pardubicích, kam tohoto muže poté dopravili strážníci a v pořádku jej předali do péče personálu stanice.

Ve 20.32 hodin obdržel operátor městské policie tísňový signál z městské ubytovny v Tovární ulici. Po příjezdu strážníků se do tohoto ubytovacího zařízení dostavili rovněž policisté, kteří celou událost převzali k řešení a účastníky incidentu, který se tam odehrál, řádně poučili, jak mohou postupovat. Hlídka poté odjela.

O tři minuty později bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v Malecké ulici leží na vozovce uhynulá kočka. Strážníci kadáver vyzvedli a dopravili do areálu technických služeb v Sečské ulici, kde ho prozatím umístili do speciálního mrazicího boxu, odkud bude vydán k odborné likvidaci.

Ve 21.11 hodin vyjeli strážníci do Jabloňové ulice, neboť tam na zeleni stál automobil. Hlídka na uvedené vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Před dvacátou druhou hodinou obdržel operátor městské policie výstražný signál o vstupu nepovolané osoby do budovy školy na Palackého třídě. Strážníci společně s přivolanou pracovnicí školy budovu prověřili, avšak násilnému vniknutí dovnitř nic nenasvědčovalo. Hlídka po provedené kontrole odjela.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑