Události ze dne 16.9.2024

17.09.2024 12:58

Krátce před desátou hodinou dopolední přivolal strážníky k budově pošty na Resselově náměstí občan s tím, že tamní vyhrazená parkovací místa určená pro automobily invalidů neoprávněně obsadila vozidla bez příslušného označení. Hlídka okolí příslušné budovy prověřila, avšak protiprávní jednání neshledala, neboť uvedená parkovací místa byla volná.

V 11.51 hodin požádal městskou policii o spolupráci operační důstojník PČR, neboť bylo třeba, aby strážníci asistovali policistům, kteří právě vyjeli na Masarykovo náměstí k opilému muži. Hlídka po příjezdu na místo postupovala dle dispozic PČR.

Po třinácté hodině bylo oznámeno na linku 156, že u okružní křižovatky v Poděbradově ulici žena bez domova kopla nohou do ležícího člověka. Strážníci v ležícím muži zjistili místem i časem orientovaného bezdomovce, který v uvedené věci žádného šetření nežádal. Dotyčný člověk následně vstal a setrval na místě ve společnosti kamarádů.

Ve 13.15 hodin vyjeli strážníci k obchodnímu centru na Borzně, protože před jednou z prodejen ležel na zemi místní bezdomovec. Po příjezdu hlídky uvedený člověk vstal a orientován místem i časem odešel pryč.

Patnáct minut před patnáctou hodinou kontaktovala městskou policii místní žena s tím, že v Čáslavské ulici děti odchytly nemocné kotě. Strážníci toto zvíře převzali a následně je dopravili do útulku v Sečské ulici, kde kotě předali do péče přítomné pracovnice.

V 16.16 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v Rooseveltově ulici leží na chodníku člověk. Dotyčný muž bez domova hlídce sdělil, že tam pouze odpočíval a poté z místa odešel orientován místem i časem.

Krátce po sedmnácté hodině byli strážníci přivoláni do ulice Svatopluka Čecha, jelikož tam nesprávně parkovaly automobily v zákazu zastavení, čímž komplikovaly projetí autobusům. Hlídka za stěrače těchto pěti vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

V 17.49 hodin obdržela městská policie informaci, že na dvoře úřadu v Pardubické ulici nesprávně parkuje automobil, který brání řidičce ve vyjetí vozidlem z parkovacího místa. Před příjezdem strážníků zmíněný automobil odjel pryč, proto byla hlídka odvolána.

Před pátou hodinou ranní vyjeli strážníci do Markovic, protože na tamní komunikaci se volně pohyboval kůň. Hlídka po provedeném šetření kontaktovala jeho majitelku, která se dostavil na místo, aby své zvíře zajistila. Po vyřešení přestupku žena koně v pořádku odvedla.

V 6.16 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v ulici Strojařů parkuje automobil v místě s vodorovným dopravním značením žluté barvy. Hlídka na toto vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑