Události ze dne 16.8.2024

19.08.2024 13:38

Po osmé hodině ranní přijali strážníci telefonické oznámení, ve kterém oznamovatelka uvedla, že v ulici Široká se nachází uhynulý holub. Strážníci uhynulé zvíře uložili do přepravního pytle a následně jej umístili do mrazicího boxu, odkud bude předáno k odborné likvidaci.

V 8.52 hodin oznámila žena na linku 156, že na parkovišti u obchodního domu Tesco je již delší dobu uvázaný pes. Vzhledem k vysokým teplotám vyslovila obavu o jeho zdraví. Pes byl na místě nalezen, u sebe měl misku s vodou. V průběhu řešení události se na místo dostavil jeho majitel, který po jednání s hlídkou se psem odešel.

V 10.40 hodin se na městskou policii obrátil pracovník firmy provádějící ořez stromu v ulici Strojařů. Zde pod jedním z ořezávaných stromů parkovalo vozidlo a při ořezu tak hrozilo jeho poškození. Hlídkou byl zjištěn a následně kontaktován majitel vozidla, který se dostavil na místo a ihned přeparkoval.

Před sedmnáctou hodinou vyjížděla hlídka do ulice Dr. Milady Horákové, kde byl nalezen zraněný pták. Ten byl záhy převezen na služebnu městské policie, kde si jej převzal pracovník záchranné stanice Pasíčka.

O hodinu později prověřovali strážníci v Píšťovech oznámení o porušování dopravního značení, konkrétně se mělo jednat o neoprávněný průjezd vozidel pěší zónou. Po dobu, kdy byla hlídka na místě, byla kontrolována čtyři projíždějící vozidla. Přestupkové jednání však nebylo zjištěno. V následujících dnech budou v uvedené lokalitě prováděny namátkové kontroly.

Krátce po půl osmé večerní přijal operační důstojník dvě oznámení o fyzickém napadení muže v ulici Tovární. Hlídka na místě zjistila, že zde došlo k potyčce mezi manželi, kdy žena fyzicky napadla svého manžela pohybujícího se za pomoci chodítka. Jelikož si muž stěžoval na nevolnost a motání hlavy, byla na místo přivolána ZZS, jejíž posádka si muže převzala. Celý případ byl zadokumentován a spisový materiál bude předán k dořešení na přestupkovou komisi.

V 23.10 hodin oznámil občan na linku 156, že v ulici Družstevní parkuje dodávka s přívěsným vozíkem, na který nějací lidé nakládají plechy. Oznamovatel měl obavu, aby se nejednalo o krádež. O tři minuty později oznamovatel upřesnil, že vozidlo již z místa odjíždí směrem do ulice Topolská. Strážníci provedli kontrolu uvedené ulice a širšího okolí, vozidlo však nebylo nalezeno.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑