Události ze dne 16.10.2024

21.10.2024 18:15

Před osmou hodinou dopolední vyjeli strážníci na základě telefonické žádosti do Škroupovy ulice, protože tam v bytě došlo k pádu muže na zem, jehož přítomná manželka mu sama nedokázala pomoci vstát. Hlídka dotyčného člověka vyzvedla po pádu nezraněného a usadila jej na pohovku, kde setrval v péči manželky.

V 10 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v Topolské ulici parkují ve vnitrobloku automobily na chodníku. Strážníci v uvedené lokalitě zaregistrovali celkem osmnáct nesprávně stojících vozidel. Na šestnáct z nich hlídka umístila výzvy pro nepřítomné řidiče a s přítomnými řidiči dalších dvou automobilů vyřešila dopravní přestupky na místě.

O dvacet devět minut později informoval městskou policii občan o tom, že na náměstí U Vodárny neoprávněně parkují dvě vozidla. Za stěrače jednoho z nich strážníci umístili výzvu pro nepřítomného řidiče a s přítomným řidičem druhého automobilu vyřešila hlídka dopravní přestupek na místě.

V 11 hodin byli strážníci přivoláni do Malecké ulice, neboť tam v místě s vodorovným dopravním značením žluté barvy stálo vozidlo. Hlídka za stěrač uvedeného vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Krátce před půl dvanáctou bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že poblíž vojenských kasáren v ulici Obce Ležáků se nachází na komunikaci olejová skvrna. Strážníci inkriminované místo prověřili a poté přivolali Hasičský záchranný sbor, jehož příslušníci olejovou skvrnu odborně zlikvidovali.

Ve 13.59 hodin se obrátila na městskou policii občanka s tím, že u prodejny na Jungmannově nábřeží zpozorovala muže, ležícího na chodníku. Hlídka prověřila okolí příslušné budovy a následně také celou lokalitu, avšak s negativním výsledkem.

Po čtrnácté hodině bylo oznámeno na linku 156, že v supermarketu v ulici SNP došlo ke krádeži zboží. Strážníci v uvedené prodejně zastihli podezřelou ženu, která se ke svému úmyslnému jednání doznala. Hlídka její přestupek proti majetku vyřešila na místě pokutovým příkazem. Neuhrazené drogistické zboží dotyčná zákaznice dodatečně zaplatila a odnesla s sebou.

Ve 20.19 hodin vyjeli strážníci do Filištínské ulice, jelikož tam některé automobily stály neoprávněně na vyhrazených parkovacích místech. Hlídka příslušnou ulici prověřila a poté na dvě vozidla bez parkovacích karet umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Tři minuty po dvacáté třetí hodině upozornil městskou policii občan, že ve Škroupově ulici parkuje automobil s konkrétní registrační značkou v zákazu vjezdu. Hlídka za stěrač tohoto vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Po šesté hodině ranní bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v ulici Strojařů parkuje automobil v místě s vodorovným dopravním značením žluté barvy. Strážníci na uvedené vozidlo umístili výzvu pro nepřítomného řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑