Události ze dne 15.8.2024

16.08.2024 10:01

V 10.58 hodin oznámil občan na linku 156, že v ulici Budovatelů parkuje před vjezdem k jeho garáži cizí vozidlo. Provedenou kontrolou nebylo žádné vozidlo bránící vjezdu a výjezdu z garáže zjištěno.

O necelou hodinu později se na strážníky obrátil muž, který v oznámení uvedl, že v ulici Škroupova nalezl kočku. Jelikož se v tomto případě jednalo o dospělou soběstačnou kočku, která nejevila viditelné známky onemocnění či zranění, byl oznamovatel poučen, že kočka nemůže být umístěna do útulku.

V 13.00 hodin přijali strážníci oznámení o ležící zraněné kočce, která se má nacházet v Medlešicích u domu č.p. 153. Hlídka provedla kontrolu uvedeného místa a blízkého okolí, kočka však nebyla nalezena.

O půl hodiny později řešila hlídka oznámení, ve kterém oznamovatel uvedl, že na staveništi sportovní haly se pohybuje opilý muž. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o muže z Poličky. Hlídkou byl k celé věci náležitě poučen a z místa poté v pořádku odešel. Ke stejnému muži vyjížděla hlídka o necelé dvě hodiny později, kdy se měl nacházet v kostele na Resselově náměstí a zde měl obtěžovat návštěvníky kostela. Po poučení byl hlídkou z místa vykázán.

V 15.26 hodin přijal operační důstojník oznámení o ležícím muži. Dle oznamovatele se mělo jednat zřejmě o bezdomovce, který ležel v komunikaci u obchodního domu Albert. Hlídka muže nalezla, ten sdělil, že se mu pouze zamotala hlava a upadl. Možnost lékařského vyšetření odmítl, se slovy, že se již cítí v pořádku. Z místa následně odešel.

Před osmnáctou hodinou oslovil občan hlídku vykonávající pěší pochůzkovou činnost v okolí nádraží a uvedl, že na parkovišti v ulici Čs. Armády parkuje vozidlo se staženým okénkem. Strážníci zjistili a následně i kontaktovali majitele vozidla, který uvedl, že se dostaví na místo a vozidlo si zajistí.

O půl hodiny později se na strážníky obrátila s prosbou o pomoc žena s dítětem, která uvedla, že je v Chrudimi na výletě, zaparkovala na nějakém parkovišti vozidlo a nyní nemůže parkoviště nalézt. Strážníci se ženou projeli různé části města, vozidlo bylo nalezeno na parkovišti před zemědělskou školou.

V 20.48 hodin oznámil občan na linku 156, že na autobusové zastávce v ulici Malecká se nachází bezdomovci, kteří zde křičí a jsou vulgární. Na místě byly nalezeny dvě osoby, po poučení byly z místa vykázány.

K poslednímu oznámení tohoto dne vyjížděla hlídka do ulice Škroupova, kde mělo parkovat vozidlo v místě, do kterého je vjezd zakázán. Oznámení bylo vyřešeno umístěním výzvy pro nepřítomného řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑