Události ze dne 15.10.2024

16.10.2024 09:07

Krátce před devátou hodinou se obrátila na městskou policii místní obyvatelka s tím, že okolo jejich domu se pohybují podezřelí lidé a dodala, že by se mohlo jednat o zloděje či podvodníky. Strážníci okolí příslušné budovy prověřili, avšak zmíněné osoby nezaregistrovali. Oznamovatelka poté informovala hlídku o tom, že během uplynulé noci byla telefonicky kontaktována neznámým mužem, který ji prostřednictvím SMS zpráv upozornil, že během dopravní nehody poškodil její zaparkovaný automobil a proto se s ní ještě večer hodlal sejít a věc řešit. Strážníci tyto zprávy, které dotyčná žena obdržela, prověřili s tím, že se jednalo o spam.

V 17.12 hodin oznámil na linku 156 obyvatel Střelecké ulice, že na oplocení jeho soukromého pozemku dopadl vyvrácený strom souseda a tím došlo k poškození plotu. Hlídka na základě žádosti muže událost zadokumentovala a vyhotovila krátký úřední záznam jako podklad řešení této pojistné události, pokud bude třeba.

O čtyři minuty později požádala Policie ČR z důvodu vytížení vlastních hlídek městskou policii o spolupráci ve věci prověření ulice Obce Ležáků a následně i silnice vedoucí do Slatiňan, protože se tudy měl podle oznámení pohybovat neznámý automobil, který během jízdy extrémně dýmal. Hlídka žádosti vyhověla a příslušnou komunikaci prověřila, avšak zmíněné vozidlo nezaregistrovala.

V 17.34 hodin vyjeli strážníci do Pardubické ulice, protože v bytě jedno z obyvatelů se zdržoval dospělý syn, který tam činil nepořádek a jeho otec žádal vykázání potomka. Po příjezdu hlídky dotyčný muž své rozhodnutí změnil a souhlasil s tím, aby syn v jeho bytě i nadále setrval. Strážníci oba muže poučili a poté odjeli.

Po osmnácté hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u prodejny v Rooseveltově ulici leží na zemi bezdomovec. Hlídka tohoto muže orientovaného místem i časem vykázala.

Ve 22.01 hodin přivolala strážníky do administrativní budovy v Městském parku žena, která ve vestibulu zpozorovala neznámého člověka, který spal na stole. Hlídka dotyčného bezdomovce probudila a poté z objektu vykázala.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑