Události ze dne 14.8.2024

15.08.2024 13:06

Po desáté hodině dopolední vyjeli strážníci na Tyršovo náměstí, neboť tam v autobusové zastávce seděl opilý bezdomovec. Hlídka tohoto muže orientovaného místem i časem z místa vykázala.

V 10.54 hodin obdržela městská policie informaci, že poblíž konkrétního panelového domu v Rooseveltově ulici leží uhynulý holub. Strážníci kadáver přepravili do areálu technických služeb v Sečské ulici, kde ho umístili do speciálního mrazicího boxu, odkud bude vydán k odborné likvidaci.

Krátce po poledni bylo oznámeno na linku 156, že u jednoho z domů v sídlišti Na Šancích vytéká voda, která následně vtéká do kanálové vpusti na vozovce. Hlídka prověřila okolí příslušné budovy, přičemž v sousední ulici zastihla pracovníky vodárenské společnosti, kteří tam prováděli výkopové práce, které byly příčinou vyvěrání vody. V uvedené době voda již netekla a sjízdnost zmíněné komunikace nebyla nijak ohrožena.

Ve 12.20 hodin přivolala strážníky do ulice SNP ostraha supermarketu s tím, že na parkovišti u jejich prodejny, případně u sousedního supermarketu se pohybuje podezřelý mladší muž, který od kolemjdoucích lidí žádá finanční příspěvky určené hendikepovaným lidem, což zřejmě činí neoprávněně. Hlídka prověřila zmíněná místa i jejich okolí, avšak tohoto občana nezaregistrovala. Strážníci poté kontaktovali zákaznici, která dotyčnému muži před tím dobrovolně poskytla finanční příspěvek, aby ji řádně poučili. Jelikož tato občanka žádného šetření v uvedené věci nežádala, hlídka odjela.

Po třinácté hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u konkrétního domu v sídlišti U Stadionu vyčká na příjezd strážníků žena s cizí poraněnou kočkou. Vzhledem k tomu, že zvíře skutečně jevilo známky úrazu a jeho tělo bylo potřísněno krví, hlídka kočku převezla do útulku v Sečské ulici, kde se jí dostalo potřebné veterinární péče.

Ve 14.09 hodin vyjeli strážníci do Novoměstské ulice, neboť tam před vchodem do budovy seděl bezdomovec. Hlídka tomuto místem i časem orientovanému muži pomohla vstát a poté i řádně usednout na nedalekou lavičku, kde setrval.

O několik minut později upozornila městskou policii občanka, že na schodech před provozovnou na Resselově náměstí sedí žena bez domova, která odmítla odejít. Při příjezdu hlídky dotyčná osoba z místa odcházela společně s mužem, na jehož příchod tam vyčkávala.

V 17.50 hodin přivolal strážníky do Slatiňan občan s tím, že před sportovním areálem na Smetanově nábřeží jsou zaparkovány dva automobily přímo ve vjezdu a brání v projetí na stadion. Hlídka na místě tato vozidla nezaregistrovala, a tak kontaktovala dalšího muže, který byl přítomen ve sportovním areálu. Ten hlídce sdělil, že řidiči s vozidly odjeli pryč před jejím příjezdem a dodal, že zásah strážníků již není zapotřebí.

Po půl sedmé bylo oznámeno na linku 156, že v restauraci v Havlíčkově ulici došlo k problému se zákaznicí, která odmítla personálu uhradit útratu. V přítomnosti strážníků tato žena útratu dobrovolně zaplatila a poté z podniku odešla.

V 18.40 hodin vyjeli strážníci do Filištínské ulice, protože na tamních vyhrazených parkovacích místech byly neoprávněně zaparkované některé automobily. Hlídka příslušnou ulici prověřila a poté za stěrač jednoho z vozidel umístila výzvu pro nepřítomného řidiče. S přítomným řidičem dalšího nesprávně zaparkovaného automobilu vyřešili strážníci přestupek na místě.

O deset minut později se obrátila na městskou policii občanka s tím, že za domem v Havlíčkově ulici zaregistrovala podezřelou sedící ženu, která neustále křičí, proto pojala obavu o její zdraví. Při příjezdu strážníků se u dotyčné osoby již nacházeli policisté, přičemž vyšlo najevo, že sedící žena je zdravotně v pořádku a křičela pouze z důvodu probíhajícího telefonního hovoru. Policisté ji řádně poučili a poté obě složky odjely.

V 19.52 hodin přivolal strážníky do Sečské ulice muž, který tam právě odchytl cizího volně pobíhajícího psa. Hlídka u dotyčného občana zastihla majitelku zmíněného zvířete, která po vyřešení přestupku se strážníky svého psa od muže v pořádku převzala.

Krátce po půl jedenácté bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že před konkrétním domem ve Svěchyňově ulici křičí opilý člověk, který se snaží dostat do budovy. Hlídka příslušný dům a také jeho okolí prověřila, avšak s negativním výsledkem.

Ve 23.01 hodin informoval městskou policii občan, že v Malecké ulici parkuje automobil v místě s vodorovným dopravním značením žluté barvy. Hlídka za stěrač tohoto vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Po páté hodině ranní vyjeli strážníci do Pardubické ulice, protože v autobusové zastávce občanka zaregistrovala mládě ptáka, jež samo nedokázalo vzlétnout a potřebovalo pomoc člověka. Při příjezdu hlídky se tento mladý kos vznesl a odlétl pryč.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑