Události ze dne 14.7.2024

15.07.2024 19:32

Třicet minut po sedmé hodině ranní strážníci během pochůzkové činnosti zaregistrovali na Resselově náměstí poškozenou dopravní značku. Operátor městské policie proto prověřil kamerový záznam z příslušné kamery městského kamerového systému, jehož zhlédnutím vyšlo najevo, že uvedené poškození způsobil náraz automobilu, který poté z místa odjel. Městská policie registrační značku tohoto vozidla poskytla SVDN PČR, která celou věc převzala k šetření jako dopravní nehodu.

Ve 12.21 hodin obdržela městská policie informaci, že v Čáslavské ulici leží na zemi za svodidly vyvrácený strom, jehož větve zasahují do komunikace. Strážníci inkriminované místo prověřili, přičemž shledali, že se jednalo o odlomenou uschlou větev stromu, kterou následně přemístili, aby již neohrožovala bezpečnost silničního provozu. O této skutečnosti byl učiněn zápis do knihy závad.

Před půl pátou bylo oznámeno na linku 156, že v Luhanově ulici parkují některé automobily v místě, kam je dopravní značkou vjezd zakázán a další na chodníku. Hlídka v uvedené ulici zastihla celkem šest nesprávně stojících vozidel, za jejichž stěrače umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

V 18.19 hodin přivolala strážníky do Topolské ulice občanka, která tam zaregistrovala zraněného dravého ptáka, jenž nedokázal vzlétnout. Hlídka tuto sovu odchytla a předala do péče přivolané pracovnice záchranné stanice živočichů.

Tři minuty před půl sedmou informoval městskou policii muž, že na parkovišti u supermarketu v Rooseveltově ulici leží na zemi injekční stříkačka. Strážníci uvedený předmět vyzvedli a následně jej předali k odborné likvidaci.

Ve 20.41 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v ulici Gorkého se nachází otočená dopravní značka zákaz vjezdu. Hlídka po příjezdu na uvedené místo příslušnou dopravní značku umístila do správné polohy.

Přibližně o hodinu později vyjeli strážníci do Malecké ulice, protože tam byl zaparkován automobil v místě s vodorovným dopravním značením žluté barvy. Hlídka na toto vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Ve 23.14 hodin se obrátil na městskou policii obyvatel sídliště U Stadionu s tím, že jeho dospělá dcera se vrátila domů pod vlivem alkoholu a nyní mu vyhrožuje a křičí. Po příjezdu strážníků se napjatá domácí atmosféra v bytě oznamovatele uklidnila, přičemž místem i časem orientovaná mladá žena odešla do svého pokoje, což jejímu otci k řešení celé situace postačilo.

Ráno před půl třetí přivolal strážníky do Slatiňan tamní obyvatel s tím, že v jejich ulici ruší noční klid akustické zařízení určené k plašení kun, které je umístěno na jednom z tamních rodinných domů. Hlídka v okolí příslušné budovy pořídila videozáznam a oznamovateli přislíbila, že celou věc s majitelem domu projedná během denní doby. Dotyčný muž s tímto postupem strážníků souhlasil.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑