Události ze dne 14.10.2024

15.10.2024 13:54

Po osmé hodině dopolední obdržel operátor městské policie tísňový signál z budovy krizového centra, kde mohlo dojít ke konfliktu mezi přítomnými pracovníky a některým z jejich klientů. Strážníci v příslušném objektu kontaktovali pracovnici, která uvedla, že v jejich budově k žádnému incidentu nedošlo a k vyslání tísňového signálu došlo zřejmě omylem. Hlídka na základě tohoto sdělení objekt opustila.

V 10.36 hodin přivolal strážníky do Havlíčkovy ulice občan, který na zemi zaregistroval ležící klíče od cizího automobilu konkrétní tovární značky, jenž stál opodál na parkovišti. Hlídka klíče převzala do úschovy a majiteli příslušného vozidla ponechala za stěračem jeho vozu písemnou informaci o tom, kde může své klíče kdykoli vyzvednout.

Přibližně o hodinu později bylo oznámeno na linku 156, že v ulici Obce Ležáků parkuje nesprávně několik automobilů na příjezdové komunikaci k zařízení pro seniory. Hlídka na těchto pět vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Chvíli na to se obrátil na městskou policii majitel soukromého pozemku, který se nachází poblíž bytového domu v sídlišti Na Větrníku s tím, že přímo před vjezdem na jeho pozemek parkuje cizí automobil, který mu brání v projetí vozidlem. Hlídka příslušné místo prověřila, avšak zmíněný automobil nezaregistrovala, neboť zřejmě odjel před jejím příjezdem.

Ve 12.32 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v Neumannově ulici ve Slatiňanech stojí na chodníku a zároveň přímo před vjezdem na soukromý pozemek rodinného domu cizí traktor. Před příjezdem strážníků muž oznámení odvolal s tím, že uvedený dopravní prostředek z místa odjel a zásah hlídky již není zapotřebí.

V patnáct hodin vyjeli strážníci do Husovy ulice, protože tam na vyhrazeném parkovacím místě určeném pro invalidy stálo druhým dnem neoprávněně cizí vozidlo. Oznamovatel dodal, že vedle tohoto automobilu parkuje další automobil, rovněž neoprávněně. Hlídka příslušná parkovací místa prověřila, přičemž shledala, že řidič druhého ze zmíněných vozidel se dopravního přestupku v tomto případě nedopustil a dále, že na prvním automobilu stojícím přímo na vyhrazeném parkovacím místě se již nachází výzva pro nepřítomného řidiče, kterou tam umístili strážníci předchozího dne. Vzhledem k tomu, že v příslušném místě nebylo možné využít odtahové služby a toto vozidlo z vyhrazeného parkovacího místa odstranit, hlídka zjistila majitele příslušného automobilu a jeho telefonní kontakt, aby jej na protiprávní jednání upozornila a zároveň vyzvala, aby své vozidlo neprodleně přeparkoval. Dotyčný muž výzvě vyhověl a automobil přeparkoval, aby vyhrazené parkovací místo uvolnil. Příslušný dopravní přestupek bude s odpovědným řidičem vyřešen, jakmile se dostaví na základě výzvy pro nepřítomného řidiče na služebnu městské policie.

V 16.08 hodin požádal městskou policii o spolupráci operační důstojník PČR, jelikož bylo třeba, aby strážníci společně s policisty pátrali v ulicích města po chovanci pedagogického zařízení v Čáslavské ulici, který svévolně opustil tento objekt. Hlídka žádosti vyhověla a během této činnosti postupovala dle dispozic Policie ČR.

Krátce před sedmnáctou hodinou bylo oznámeno na linku 156, že u jednoho z domů v ulici Strojařů parkuje automobil v místě s vodorovným dopravním značením žluté barvy. Hlídka za stěrač příslušného vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

V 19.56 hodin byli strážníci přivoláni do jedné z prodejen v ulici Dr. Milady Horákové, neboť tam došlo ke krádeži zboží. Hlídka v uvedeném obchodě zastihla podezřelou nezletilou dívku, která se ke svému úmyslnému jednání doznala s tím, že byla k protiprávnímu jednání donucena třemi dívkami, jež z prodejny utekly pryč. Strážníci dotyčnou slečnu předali do péče jejímu otci, jehož vyzvali, aby se společně s dcerou dostavil ve smluveném termínu na služebnu městské policie za účelem zadokumentování události. Hlídka provede potřebné šetření, aby se podařilo zjistit totožnosti zmíněných třech dívek, které se mohly dopustit protiprávního jednání a rovněž je vyzvat k podání vysvětlení. Celá věc bude po zadokumentování postoupena k dořešení přestupkové komisi při Městském úřadu Chrudim, a to s návrhem na odložení, vzhledem k nízkému věku pachatelky. O jejím počínání bude informován Sociální odbor při Městském úřadu Chrudim k možnému opatření v rodině.

Osm minut po dvacáté první hodině upozornil městskou policii občan, že v Husově ulici stojí neoprávněně automobil na vyhrazeném parkovacím místě určeném pro vozidlo invalidy. Strážníci po příjezdu zjistili majitele příslušného automobilu a kontaktovali jej. Dotyčný muž se dostavil na místo a po vyřešení dopravního přestupku s hlídkou své vozidlo přeparkoval.

Ve 21.40 hodin vyjeli strážníci do Hradební ulice, protože v tamním domě zněl z konkrétního bytu křik a údery neurčitými předměty. Hlídka obyvatele tohoto bytu kontaktovala a náležitě jej poučila. Poté byl v budově klid.

Po šesté hodině ranní bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u jisté budovy v Tovární ulici leží na zemi bezdomovec, který odmítl odejít. Strážníci uvedeného muže z místa vykázali, orientovaného místem i časem.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑