Události ze dne 13.8.2024

14.08.2024 15:39

Krátce před třináctou hodinou přivolal strážníky místní obyvatel s tím, že muž, který jej doma navštívil, následně odmítl jeho byt opustit. Po příjezdu hlídky vyšlo najevo, že zmíněný člověk je opatrovníkem oznamovatele. Ve chvíli, kdy mezi nimi došlo doma ke sporu, opatrovník poslal dotyčného muže na ulici, aby se uklidnil. Opatrovník v přítomnosti strážníků oznamovateli vrátil klíče od jeho bytu, který poté opustil.

Ve 13.42 hodin obdržel operátor městské policie výstražný signál o narušení objektu školy v ulici Dr. Jana Malíka. Hlídka příslušnou budovu zvenčí prověřila, avšak vstupu nepovolané osoby dovnitř nic nenasvědčovalo. O výjezdu strážníků byl vyrozuměn pracovník školy.

Dvacet minut před patnáctou hodinou bylo oznámeno na linku 156, že u supermarketu v ulici SNP se zdržuje bezdomovec, který obtěžuje zákazníky. Hlídka dotyčného muže zastihla na odchodu a poučila jej.

Ve 14.47 hodin se obrátila na městskou policii žena, která sdělila, že v bytě své příbuzné v ulici na Rozhledně upadla na zem, přičemž sama bez pomoci nedokázala vstát. Strážníci paní po pádu ze země nezraněné pomohli vstát a usadili ji na židli, kde setrvala v péči své sestry.

Po půl osmé vyjela hlídka do ulice SNP, protože u tamního supermarketu obtěžoval bezdomovec zákazníky. Strážníci okolí příslušné prodejny prověřili, avšak dotyčného muže nezastihli.

V 19.42 hodin kontaktovala městskou policii majitelka zahrady v kolonii na Podhůře s tím, že na její pozemek vniklo malé nesoběstačné kotě. Vzhledem k tomu, že se jednalo o vrostlou kočku bez známek poranění či nemoci, hlídka ji do útulku neumístila a kočku ponechala na místě.

Třicet tři minuty po dvacáté hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že ve vnitrobloku v Revoluční ulici došlo k hádce. Po příjezdu strážníků vyšlo najevo, že tam nedoslýchavá žena komunikovala s mužem, a to způsobem, který mohl budit dojem, že se vzájemně hádají a křičí. Protiprávní jednání v tomto případě hlídka neshledala.

Ve 20.51 hodin přivolala strážníky do sídliště Na Větrníku občanka s tím, že je zde nesprávně zaparkován automobil u popelnic. Hlídka za stěrač vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Přibližně o hodinu později obdržela městská policie informaci, že v Luhanově ulici jsou automobily zaparkované v křižovatce. Hlídka za stěrače těchto šesti vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑