Události ze dne 13.7.2024

15.07.2024 19:31

Po sedmé hodině ranní se obrátila na městskou policii obyvatelka sídliště Na Větrníku s tím, že její sousedka na ni činí nátlak z důvodu údajného zápachu její toalety, který tuto ženu doma obtěžuje. Po příjezdu strážníků vyšlo najevo, že mezi oznamovatelkou a zmíněnou sousedkou probíhají letité spory, které vygradovaly tímto obviněním. Hlídka s oběma ženami sepsala zápisy o podaném vysvětlení a spisový materiál postoupí k dořešení přestupkové komisi při Městském úřadu Chrudim.

Ve 12.26 hodin bylo oznámeno na linku 156, že před supermarketem v Rooseveltově ulici leží na zemi muž. Dotyčný člověk po probuzení strážníky vstal a orientovaný místem i časem, odešel pryč.

Přibližně o hodinu později strážníci vyjeli do Dašické ulice, neboť v areálu tamní společnosti se nacházela zraněná poštolka. Hlídka uvedené ptáče s poraněným křídlem odchytla a dopravila na služebnu, kde je převzal do péče přivolaný pracovník záchranné stanice živočichů.

V 15.25 hodin kontaktovala městskou policii se žádostí o pomoc občanka, jež uvedla, že během jízdy jejího syna na elektrickém invalidním vozíku ulicí Na Rozhledně, došlo k technické závadě vozíku, jenž přestal jet. Žena požádala, aby jej strážníci dopravili do místa jeho bydliště. Jakmile hlídka elektrický vozík s dotyčným mužem roztlačila, došlo k jeho nastartování. V doprovodu strážníků pak syn oznamovatelky v pořádku dojel na vozíku domů.

Před sedmnáctou hodinou požádal strážníky o spolupráci operační důstojník PČR, neboť bylo třeba, aby hlídka prověřila informaci občanky o tom, že mezi ní a křičící ženou bez domova došlo v autobusové zastávce v Poděbradově ulici ke sporu. Strážníci dotyčnou bezdomovkyni, jež nikam necestovala, pro nevhodné chování z místa vykázali, což přítomné oznamovatelce k řešení postačilo a žádného šetření nežádala.

V 17.48 hodin se obrátil na městskou policii opět operační důstojník Policie ČR, který tentokrát požádal strážníky, aby vyjeli k obyvateli Hniličkovy ulice, který měl být na soukromém pozemku napaden. Při příjezdu hlídky již celou věc šetřili přítomní policisté, proto strážníci odjeli.

Pět minut po devatenácté hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v Sobětuchách se na komunikaci pohybuje volně pobíhající pes. Oznamovatelka o chvíli později hlídku odvolala s tím, že uvedené zvíře již v pořádku vběhlo na oplocený pozemek majitele.

V 1.38 hodin přivolala strážníky do sídliště U Stadionu občanka s tím, že v tamním bytovém domě došlo k pádu její kamarádky, které sama nedokázala pomoci vstát. Hlídka dotyčnou občanku vyzvedla doma po pádu nezraněnou a uložila ji na lůžko, kde setrvala v péči přítomné oznamovatelky, která o ni pečuje.

Před pátou hodinou ranní bylo oznámeno na linku 156, že na chodníku před barem v Široké ulici cizinci fyzicky napadli místní muže. K uvedenému podniku se dostavili strážníci a také policisté, avšak žádné osoby se tam již nenacházely, protože před příjezdem obou složek z místa utekly. Operátor městské policie prostřednictvím kamerového záznamu z příslušné kamery městského kamerového systému zjistil popis podezřelých lidí, jenž předal k dispozici hlídkám. Strážníci následně prověřili ulice města dle dispozic PČR, avšak s negativním výsledkem.

V 6.35 hodin upozornila městskou policii občanka, že ve vnitrobloku v Revoluční ulici je neoprávněně zaparkován automobil. Hlídka na toto vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑