Události ze dne 13.10.2024

14.10.2024 16:22

Po deváté hodině dopolední se dostavil na služebnu městské policie na Resselově náměstí občan, který strážníkům předal cizí mobilní telefon, který zaregistroval odložený v Soukenické ulici. Hlídka tento přístroj prozatím uložila na služebně, kde si ho téhož dne v pořádku vyzvedl majitel.

V 11.27 hodin obdržel operátor městské policie tísňový signál od místní ženy, která potřebovala pomoc strážníků. Do místa jejího bydliště proto vyjela hlídka, na kterou před domem čekala pečovatelka dotyčné občanky, jež se na svou klientku nedozvonila. Strážníci ženu zastihli doma sedící po pádu na zemi, proto ji nezraněnou vyzvedli a usadili do křesla, kde setrvala v péči přítomné sociální pracovnice. Hlídka poté odjela.

Před polednem se dostavila na služebnu strážníků místní žena bez domova, která hlídce předala cizí poškozený mobilní telefon, který se nacházel odložený u supermarketu v Poděbradově ulici. Strážníci tento nález zadokumentovali a telefonní přístroj uložili do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

Ve 13.19 hodin oznámila občanka na linku 156, že v jejím bytě se zdržuje jistý podnapilý muž, jehož přítomnost si nadále doma nepřeje. Muž, který byl v mírně podnapilém stavu, avšak orientován místem i časem, měl na uvedené adrese trvalé bydliště a oznamovatelku fyzicky nenapadal. Strážníci tedy nebyli oprávněni jej z bytu vykázat. Hlídka poté muže i oznamovatelku řádně poučila a odjela.

Po sedmnácté hodině vyjeli strážníci na Palackého třídu, protože u panelového domu volně pobíhal pes většího vzrůstu, jehož majitel se poblíž nenacházel. Hlídka po příjezdu prověřila okolí příslušné budovy, a poté i celou lokalitu, avšak s negativním výsledkem.

V 18.29 hodin se obrátila na městskou policii žena s tím, že jí děti doma napadá jejich otec. Při příjezdu strážníků byl v příslušném bytě klid naprostý a k napadání nedocházelo, což potvrdily přítomné děti. Oznamovatelka byla poučena, jak může postupovat v případě protiprávního jednání dotyčného muže.

Přibližně o hodinu později obdržel operátor městské policie tísňový signál od místní obyvatelky, která potřebovala pomoc strážníků. Hlídka dotyčnou ženu, která se svezla z křesla na zem, v pořádku pomohla vstát a usadila ji zpět. Vzhledem k tomu, že občanka se cítila po pádu zdravotně v pořádku, strážníci o výjezdu vyrozuměli kontaktní osobu a poté odjeli.

Ve 20.50 hodin přivolal strážníky do Husovy ulice občan, jehož vyhrazené parkovací místo určené pro automobil invalidy, obsadilo cizí vozidlo. Hlídka na příslušném místě zaregistrovala hned dva nesprávně stojící automobily, za jejichž stěrače umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Po dvacáté první hodině městská policie obdržela opět tísňový signál od obyvatelky, která potřebovala pomoc strážníků. Hlídka ženu vyzvedla doma po pádu nezraněnou ze země a v pořádku ji uložila na lůžko. Také v tomto případě byla o výjezdu strážníků informována kontaktní osoba.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑