Události ze dne 12.9.2024

17.09.2024 07:20

V 8.45 hodin kontaktovali městskou policii občané s tím, že u nemocnice ve Václavské ulici někdo zaparkoval automobil v zákazu zastavení, čímž zkomplikoval projetí nákladnímu vozidlu směřujícímu zásobovat supermarket. Hlídka na příslušný automobil umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Před půl desátou vyjeli strážníci do Novoměstské ulice, protože tam z ulice Sladkovského směřoval volně pobíhající pes, jehož majitel se poblíž nenacházel. Hlídka prověřila příslušnou ulici a následně také celou lokalitu avšak s negativním výsledkem.

V 9.35 hodin bylo oznámeno na linku 156, že do jistého podniku na Masarykově náměstí personál uložil cizí jízdní kolo, které bylo dlouhodobě odstavené a nezajištěné v jeho okolí. Hlídka tento dopravní prostředek přepravila na služebnu a následně jej uložila do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim. O události byla vyrozuměna Policie ČR.

O šest minut později přivolal strážníky do Fibichovy ulice občan, který tam odchytl zraněné mládě kavky. Hlídka tohoto ptáka od muže převzala a následně jej předala do péče pracovníka záchranné stanice živočichů.

Krátce po desáté hodině se obrátila na městskou policii pracovnice místní společnosti s tím, že během prodeje zboží zákazníkovi došlo k nesrovnalostem v množství a ceně, což zaregistrovala až po odjezdu dotyčného člověka. Strážníci dle příslušné registrační značky automobilu zjistili jeho majitele a zjištěné údaje poté poskytli dotyčné pracovnici, která měla na těchto údajích právní zájem.

Ve 13.57 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u konkrétního domu v Novoměstské ulici nesprávně parkuje automobil. Po příjezdu strážníků se k uvedenému vozidlu dostavila řidička, která po vyřešení dopravního přestupku s automobilem odjela.

Patnáct minut před šestnáctou hodinou informoval městskou policii občan, že na parkovišti u supermarketu v ulici SNP se pohybuje podezřelý člověk, která tam nabízí kolemjdoucím lidem k prodeji zboží. Před příjezdem hlídky dotyčný muž nastoupil do automobilu a poté odjel neznámo kam.

V 16.18 hodin vyjeli strážníci do ulice Na Rozhledně, protože tamní obyvatelka doma upadla na zem a její sousedka jí sama nedokázala pomoci vstát. Hlídka zmíněnou ženu vyzvedla po pádu ze země nezraněnou a uložila ji na lůžko, kde setrvala.

Po půl páté oznámila na linku 156 ostraha supermarketu v ulici SNP, že v jejich prodejně došlo ke krádeži zboží. Strážníci v příslušném supermarketu zastihli podezřelou ženu, která se ke svému úmyslnému jednání doznala. Hlídka její přestupek proti majetku proto vyřešila na místě pokutovým příkazem a neuhrazené zboží bylo v pořádku vráceno zpět do prodeje.

V 19.35 hodin upozornil městskou policii občan, že ve Filištínské ulici stojí některé automobily bez příslušných parkovacích karet. Hlídka příslušnou ulici prověřila a následně za stěrač jednoho vozidla umístila výzvu pro nepřítomné řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑