Události ze dne 12.8.2024

14.08.2024 15:37

Ve 14.57 hodin požádala strážníky o asistenci Policie ČR, neboť policisté, zasahující proti agresivnímu muži v Krocínově ulici, žádali pomoc hlídky. Při příjezdu strážníků byl dotyčný muž zpacifikován a seděl již se služebními pouty na rukou ve služebním vozidle. Hlídka na místě setrvala z preventivních důvodů do příjezdu dalších policistů a poté odjela.

Po sedmnácté hodině bylo oznámeno na linku 156, že před supermarketem v ulici SNP se zdržuje muž bez domova, který obtěžuje zákazníky. Strážníci tohoto člověka pro nevhodné chování z místa vykázali.

V 18.28 hodin se obrátil na městskou policii pracovník technických služeb s tím, že jeho nadřízený obdržel informaci od občana, že téhož dne v časných ranních hodinách neznámé vozidlo narazilo v Havlíčkově ulici do lampy veřejného osvětlení, kterou poškodilo. Dotyčný pracovník požádal, aby strážníci příslušnou lampu vyhledali, obehnali ji páskou s nápisem zákaz vstupu a dodal, že následující den provede její opravu. Hlídka jeho žádosti vyhověla a následně o události vyrozuměla SVDN PČR, která uvedenou dopravní nehodu převzala k šetření.

Před dvacátou první hodinou vyjeli strážníci do hypermarketu v ulici Dr. Milady Horákové, jelikož tam byla nalezena cizí peněženka s kreditními kartami a finanční hotovostí. Hlídka tyto věci vyzvedla a poté je uložila do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

Ve 22.04 hodin oznámil prostřednictvím tísňové linky občan, že u restaurace v Topolské ulici zaregistroval zcela malé a nesoběstačné kotě. Vzhledem k tomu, že strážníci toto zvíře shledali vzrostlým bez známek nemoci či zranění, a nebyl důvod k jeho umístění do útulku, hlídka muže poučila a následně odjela.

O půlnoci byli strážníci přivoláni do Široké ulice, protože tam zněla hlasitá hudba. Hlídka jednala s odpovědným člověkem, který po vyřešení přestupku hudbu vypnul. O několik minut později následovalo podobné oznámení, proto se strážníci dostavili zpět do této ulice, kde opět zněla hudba, avšak v tomto případě slabě. Na základě upozornění hlídky bylo okno příslušného bytu uzavřeno a na místě byl klid.

Před třetí hodinou ranní bylo oznámeno na linku 156, že na blíže neurčeném místě na Palackého třídě zřejmě došlo ke rvačce a byl slyšet zvuk rozbíjejícího se skla. Strážníci uvedenou ulici prověřila, avšak žádné osoby, ani poškozené autobusové zastávky, či výlohy obchodů nezaregistrovali.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑