Události ze dne 12.7.2024

15.07.2024 19:30

V 7.28 hodin upozornil městskou policii správce administrativní budovy v Pardubické ulici, že u jejich objektu někdo připevnil jízdní kolo k dopravní značce, kterou tím zakryl. Strážníci uvedený dopravní prostředek prověřili. Protože byl řádně připevněn lankovým zámkem, a to nikoli k dopravní značce, nýbrž k tabuli s označením příslušného úřadu, bylo toto jízdní kolo po domluvě s oznamovatelem ponecháno na místě.

Před devátou hodinou strážníci vyjeli do Družstevní ulice, neboť obyvatelé konkrétního bytu tamního bytového domu se měli doma navzájem fyzicky napadat. Hlídka tuto informaci prověřila, avšak uvedenému jednání nic nenasvědčovalo.

V 10.07 hodin oznámila na linku 156 obyvatelka městské ubytovny v Tovární ulici, že jí vyhrožovala fyzickým napadením žena bez domova, která se dostavila do uvedeného ubytovacího zařízení. Oznamovatelka dodala, že toto agresivní jednání dotyčné osoby vůči ní se opakuje. Strážníci událost zadokumentovali a následně vyzvou k sepsání zápisu o podaném vysvětlení také podezřelou ženu bez domova, která byla v uvedené době pod vlivem alkoholu. Celou věc poté dořeší přestupková komise při Městském úřadu Chrudim.

O dvacet šest minut později přivolal strážníky na Masarykovo náměstí muž s tím, že ze dvora jejich budovy někdo odcizil uložené kovové kozy v ceně několika tisíc korun, které nyní po jeho organizaci žádá majitel těchto koz. Hlídka událost zadokumentovala a spisový materiál postoupí k dořešení přestupkové komisi při místním městském úřadu.

V 11.15 hodin obdržela městská policie informaci o tom, že u zastávky v Medlešicích se nachází nesoběstačné mládě straky. Strážníci toto ptáče odchytli a dopravili na služebnu, kde je převzal do péče přivolaný pracovník záchranné stanice živočichů.

Po půl dvanácté bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že na náměstí U Vodárny jsou nesprávně zaparkovaném některé automobily. Hlídka za stěrače uvedených dvou vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

V 15.58 hodin vyjeli strážníci do ulice SNP, protože muž oznámil, že tam v konkrétním místě neznámý člověk vyhrožuje jeho matce. Vzhledem k tomu, že na uvedeném místě, ani v okolí se nikdo nenacházel, hlídka se pokusila telefonicky kontaktovat oznamovatele, aby oznámení upřesnil, avšak ten příchozí hovor městské policie nepřijal, proto strážníci následně odjeli.

Po čtvrt na pět oznámila obsluha provozovny rychlého občerstvení v Široké ulici, že v jejich prodejně jistá žena cosi poškodila. Při příjezdu hlídky se v uvedené provozovně již nacházeli policisté, kteří událost šetřili, proto strážníci následně odjeli.

V 19.22 hodin kontaktovala městskou policii občanka s tím, že v autobusové zastávce v Malecké ulici se zdržují lidé pod vlivem alkoholu. Strážníci na uvedeném místě zastihli partnerskou dvojici osob, jež uvedly, že pobývají v nedalekém ubytovacím zařízení, avšak tam nebyly z důvodu požití alkoholu dočasně vpuštěni, proto se ukryly před deštěm v autobusové zastávce. Hlídka tyto místem i časem orientované lidi náležitě poučila a poté odjela.

Krátce po dvacáté první hodině přivolala strážníky do sídliště Na Větrníku občanka s tím, že na její domovní zvonek neustále zvoní jí známý člověk a obtěžuje ji. Hlídka uvedeného muže na místě nezastihla, poučila proto oznamovatelku, jak může postupovat, pokud by se jeho jednání opakovalo.

Ve 21.32 hodin oznámil na linku 156 obyvatel ubytovny v Moravské ulici, že jeho družka činí hluk a nadává, přestože on potřebuje spát, neboť ráno vstává do zaměstnání. Po příjezdu strážníků tito lidé vzájemnou rozepři ukončili. Hlídka oznamovatele i jeho družku poučila a poté odjela.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑