Události ze dne 11.9.2024

16.09.2024 09:45

Po jedenácté hodině dopolední bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že před vjezdem do dvora pošty na Resselově náměstí nesprávně parkuje cizí automobil. Šetřením strážníků bylo zjištěno, že se jednalo o smluvní vozidlo pošty, jehož řidič právě v budově prováděl opravu. Po vyřešení dopravního přestupku s hlídkou byl příslušný automobil přeparkován.

Ve 14 hodin se obrátila na městskou policii žena s tím, že v ulici Čs. armády stojí na parkovišti dodávkové vozidlo, jehož zadní část vyčnívá do komunikace a komplikuje tím projetí autobusům. Strážníci uvedené vozidlo prověřili, přičemž shledali, že stojí na řádně vyznačeném parkovacím místě. Hlídka zjistila majitele tohoto automobilu, aby jej kontaktovala se žádostí, zda by byl ochotný své vozidlo s ohledem na projíždějící autobusy přeparkovat. Vzhledem k tomu, že dotyčný člověk nežije v Chrudimi a jeho telefonní číslo nebylo k dispozici, toto řešení ze strany městské policie nakonec nebylo možné.

Dvacet minut po patnácté hodině byli strážníci přivoláni do Husovy ulice, protože u tamní restaurace děti odchytly cizího volně pobíhajícího psíka. Před příjezdem hlídky k uvedenému podniku děti informovaly městskou policii o tom, že odchycené zvíře již převzala a odvedla jeho majitelka.

V 16.31 hodin bylo oznámeno na linku 156, že u konkrétního domu v ulici Svatopluka Čecha parkují automobily na chodníku a také v zákazu zastavení. Hlídka okolí příslušné budovy prověřila, avšak nesprávně zaparkovaná vozidla tam nezaregistrovala.

Přibližně o hodinu později informoval městskou policii občan, že jeho manželku poblíž Ploché dráhy právě pokousal cizí pes. Oznamovatel dodal, že jeho majitelka poté předložila platné potvrzení o řádném očkování svého zvířete, proto šetření této události nežádá a k řešení mu postačí, když bude městskou policií zadokumentováno, že k uvedené události došlo, a to pro případ nečekaných komplikací, které mohou nastat časem. Jeho žádosti bylo vyhověno.

V 17.49 hodin vyjeli strážníci do sídliště Na Větrníku, neboť tam děti odchytly zraněného holuba. Hlídka zmíněného ptáka převzala a umístila dočasně na služebnu, kde jej poté převzala do péče přivolaná pracovnice záchranné stanice živočichů.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑