Události ze dne 11.8.2024

12.08.2024 19:01

Po osmé hodině dopolední požádal strážníky o spolupráci operační důstojník Policie ČR, neboť bylo třeba, aby hlídka společně s policisty pátrala po mladé pohřešované ženě. Strážníci postupovali dle dispozic PČR do 8.50 hodin, kdy byla slečna nalezena.

V 11.29 hodin se dostavila na služebnu městské policie žena s tím, že na Resselově náměstí u kašny zaregistrovala odložený mobilní telefon a dodala, že jej nevyzvedla v obavě, aby nebyla obviněna z krádeže. Hlídka uvedený telefonní přístroj s poškozeným displejem vyzvedla a uložila jej do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

Šestnáct minut před polednem vyjeli strážníci na vlakové nádraží v ulici Čs. armády, protože tam na nástupišti spal bezdomovec. Dotyčný muž po příjezdu hlídky řádně usedl na lavičku, orientovaný místem i časem.

V 11.50 hodin se obrátil na městskou policii obyvatel Škroupovy ulice s tím, že někdo z uvedené ulice odcizil jeho dopravní zrcadlo. Strážníci oznamovatele poučili, že v okolí inkriminovaného místa není nainstalovaná žádná kamera městského kamerového systému ani soukromé zařízení, které by snímalo uvedený prostor a odhalilo pachatele krádeže. Dotyčný muž následně žádného šetření po hlídce nežádal.

Přibližně o hodinu později strážníci během kontroly prostoru vlakového nádraží v ulici Čs. armády zaregistrovali muže bez domova ležícího na lavičce. Jelikož tento člověk uvedl, že utrpěl úraz kolene, přičemž nedokáže z místa odejít, hlídka jej podrobila orientační dechové zkoušce na alkohol s naměřeným negativním výsledkem. Na místo byla následně přivolaná Zdravotnická záchranná služba, jejíž posádka dotyčného muže přepravila do nemocnice.

Ve 13.45 hodin strážníci během pochůzkové činnosti v centru města zpozorovali na Resselově náměstí odložený mobilní telefon. Hlídka uvedený přístroj převzala a uložila do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

Po patnácté hodině informoval městskou policii muž o tom, že v ulici Dr. Milady Horákové zpozoroval u právě budovaného mostu přes řeku, kterak z jeho okolí vytéká do vody neznámá tekutina tmavé barvy. Strážníci toto sdělení prověřili a následně na místo přivolali hasiče, kteří zabránili dalšímu úniku silniční penetrace do řeky. Protože podle HZS se nejednalo o uniklé množství kapaliny, jež by mohlo poškodit životní prostředí, byl kontaktován pracovník příslušné stavební společnosti, který přislíbil, že jeho pracovníci znečistěnou zeminu z okolí mostu následně odstraní.

V 16.38 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v Havlíčkově ulici je zaparkován přímo před garáží cizí automobil. Hlídka po domluvě s oznamovatelkou za stěrač uvedeného vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Před půl šestou oslovil strážníky během pochůzkové činnosti občan s tím, že nalezl cizí platební kartu. Hlídka tento předmět převzala a uložila do oddělení ztrát a nálezů při místním městském úřadu.

V 17.52 hodin byli strážníci přivoláni do sídliště Na Větrníku, protože tam poblíž parkoviště někdo rozdělal oheň. Hlídka na uvedeném místě zastihla muže, který tam pálil suché dřevo za účelem opékání uzeniny. Po provedeném poučení dotyčný občan oheň řádně uhasil a svůj pokrm připravil v uzavřeném grilu.

Po osmnácté hodině obdržela městská policie informaci, že na Masarykově náměstí je parkován přímo ve vjezdu do dvora cizí automobil. Hlídka za stěrač tohoto vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

V 18.40 hodin oznámila prostřednictvím tísňové linky žena, že byla v ulici Na Rozhledně napadena přítelem. Vzhledem k tomu, že po příjezdu strážníků oznamovatelka ani zmíněný muž nežádali v uvedené věci žádného šetření, hlídka je náležitě poučila a poté odjela.

Dvanáct minut před dvacátou první hodinou vyjeli strážníci na Nábřeží Karla Čapka, protože tam ve křoví občanka zaregistrovala dvě odložená jízdní kola. Hlídka na příslušné místo přivolala policisty, neboť vyvstalo podezření, že se v tomto případě jedná o odcizené dopravní prostředky. Policie ČR si po příjezdu celou věc převzala k šetření.

Ve 23.57 hodin bylo oznámeno na linku 156, že ve Filištínské ulici je nesprávně zaparkován automobil s obytným přívěsem. Hlídka za stěrač uvedeného vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Několik minut po půlnoci vyjeli strážníci do ulice Čs. partyzánů, protože z tamní restaurace vycházel hluk. Hlídka na venkovní zahrádce zmíněného podniku zastihla pět osob, které navzájem komunikovaly. Strážníci tyto lidi vyzvali, aby se neprodleně ztišili. Po vyřešení celé události hlídka odjela.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑