Události ze dne 11.6.2024

12.06.2024 12:50

V 8.49 hodin požádala městskou policii místní žena s žádostí o pomoc a asistenci při přemístění jejího nemohoucího příbuzného z domu do sanitky. Hlídka se spolupráci s řidičem sanitního vozu požadovanou pomoc poskytla a poté odjela.

V sedmnáct hodin vyjeli strážníci do Švermovy ulice, protože do sklepa domu tamní obyvatelky vnikl cizí zraněný kocour. Hlídka uvedené zvíře odchytla a převezla do útulku v Sečské ulici, kde si ho převzala do péče přítomná pracovnice.

Ve 21.31 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v Pardubické ulici na chodníku leží člověk. Strážníci na místě zjistili, že se jedná o bezdomovce, který nebyl orientován místem ani časem, a zároveň jevil známky požití většího množství alkoholu. Hlídka jej podrobila orientační dechové zkoušce na alkohol s naměřenou hodnotou 3,74 promile alkoholu. Tento člověk byl následně dopraven na vyšetření do pardubické nemocnice, kde službu konající lékař rozhodl o jeho umístění do Protialkoholní záchytné stanice v Pardubicích, kam poté strážníci opilého muže přepravili a předali do péče personálu stanice.

Devatenáct minut po dvacáté druhé hodině byli strážníci přivoláni do bytového domu v ulici Bohuslava Martinů z důvodu rušení nočního klidu hlasitou hudbou a křikem. Hlídka v této budově kontaktovala odpovědnou osobu. Ta sdělila, že během hry na kytaru ztratila pojem o čase a nezaregistrovala, že již nastala doba nočního klidu. Po vyřešení přestupku strážníci odjeli.

V 6.59 hodin kontaktovala městskou policii pečovatelka s žádostí o asistenci strážníků při zvednutí její klienta, který upadl na zem, avšak sama mu nedokázala pomoci vstát. Hlídka s přítomným personálem pomohla zvednout dotyčného muže po pádu nezraněného a posadila ho zpět na lůžko, kde setrval v péči pečovatelky.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑