Události ze dne 1.10.2024

02.10.2024 11:06

Po sedmé hodině ranní přivolala strážníky do Rooseveltovy ulice žena s tím, že do bytu její příbuzné se dostavil přítel, který tam vyvolává problémy. Po příjezdu hlídky vyšlo najevo, že mezi oznamovatelkou a dotyčným mužem došlo ke slovní rozepři. Vzhledem k tomu, že stejný problém v této rodině řešili tentýž den již policisté, byli přivoláni na místo a následně celou událost převzali k šetření.

V 7.36 hodin informovala městskou policii občanka o tom, že v ulici Čs. armády zaregistrovala cizí odloženou peněženku. Hlídka uvedený předmět, který obsahoval doklad a také kartičku pojištěnce zdravotní pojišťovny, vyzvedla a uložila do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

Před půl devátou oznámil prostřednictvím tísňové linky obyvatel sídliště U Stadionu, že na společné chodbě jejich bytového domu došlo k pádu sousedky, které sám nedokázal pomoci vstát. Strážníci vyzvedli dotyčnou ženu po pádu ze země nezraněnou a odvedli ji do bytu, kde tuto obyvatelku usadili na pohovku, aby tam setrvala. Žena zajištění lékařského vyšetření nežádala, neboť se cítila zdravotně v pořádku, hlídka proto odjela.

V 10.02 hodin vyjeli strážníci do ulice Čs. partyzánů, protože před vjezdem na pozemek tamního obyvatele nesprávně parkoval cizí automobil. Hlídka s odpovědným řidičem tohoto vozidla vyřešila dopravní přestupek na místě. Muž poté automobil přeparkoval.

Dvacet čtyři minuty po třinácté hodině kontaktovala městskou policii žena, která v sídlišti Na Větrníku zpozorovala odložený svazek cizích klíčů. Strážníci uvedené klíče vyzvedli a uložili je do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

V 15.12 hodin bylo oznámeno na linku 156, že u bytového domu v Poděbradově ulici se shlukují bezdomovci, kteří komplikují jeho obyvatelům vstup do budovy. Hlídka na příslušném místě zastihla tři osoby bez domova orientované místem i časem, které následně vykázala.

O půl čtvrté upozornil strážníky občan, že na parkovišti U Supermarketu v Poděbradově ulici zaregistroval dlouhodobě stojící podezřelý automobil. Hlídka toto vozidlo prověřila, přičemž shledala, že je evidované jako odcizené. Vzhledem k této skutečnosti byli na místo přivoláni policisté, kteří celou událost převzali k šetření.

V 15.40 hodin obdržela městská policie informaci o tom, že v Nádražní ulici ve Slatiňanech nesprávně parkuje u areálu jedné společnosti automobil. Hlídka s jeho přítomným řidičem vyřešila dopravní přestupek na místě. Vozidlo bylo přeparkováno.

Po sedmnácté hodině byli strážníci opět přivoláni do Slatiňan, protože tamní obyvatel žádal konzultaci určitého problému. Po příjezdu hlídky vyšlo najevo, že dotyčného muže osočil mezi čtyřma očima jistý člověk z toho, že týrá psa a také, že napadá jiné osoby, s čímž rozhodně nesouhlasí, neboť toto tvrzení se nezakládá na pravdě a hodlá se proto bránit. Strážníci oznamovatele, který pro své tvrzení neměl žádné svědky, řádně poučili a doporučili, aby v této věci kontaktoval přímo přestupkovou komisi při Městském úřadu Slatiňany.

Ve 2.18 kontaktoval městskou policii občan s tím, že v Pardubické ulici zpozoroval volně pobíhajícího psa. Ve chvíli, kdy se strážníci k uvedenému zvířeti přiblížili, pes vyrazil a odběhl neznámo kam. Hlídka poté prověřila příslušnou lokalitu a také její okolí, avšak s negativním výsledkem.

Po šesté hodině ranní bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v ulici K Ploché dráze volně pobíhá pes, jehož majitel se poblíž nenachází. Strážníci prověřili zmíněnou ulici i její okolí, psa však nezaregistrovali.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑