Události ze dne 10.9.2024

11.09.2024 12:55

Před jedenáctou hodinou dopolední vyjeli strážníci do ulice Budovatelů, neboť před vjezdem na pozemek tamního obyvatele parkoval cizí automobil. Hlídka zjistila jeho majitele a ten po vyřešení dopravního přestupku vozidlo přeparkoval. Strážníci na uvedeném místě zaregistrovali další tři nesprávně stojící automobily, za jejichž stěrače poté umístili výzvy pro nepřítomné řidiče.

Ve 12.10 hodin bylo oznámeno na linku 156, že ve Slatiňanech v autobusové zastávce pobývá bezdomovec, který křičí na kolemjdoucí osoby a v okolí močí. Strážníci na zmíněném místě zastihli sedícího muže, který poslouchal rádio. Protože nikam necestoval, byl ze zastávky vykázán.

O patnáct minut později obdržela městská policie informaci, že u okružní křižovatky v Poděbradově ulici došlo ke konfliktu mezi bezdomovci. Hlídka tyto osoby náležitě poučila a poté je z okolí křižovatky vykázala.

Ve 13.02 hodin přivolala strážníky do ulice V Tejnecku občanka, která tam odchytla volně pobíhajícího psíka. Hlídka dle mikročipu umístěného na jeho těle zjistila majitelku a kontaktovala ji. O chvíli později si dotyčná žena po vyřešení přestupku svého psa od strážníků v pořádku převzala.

Jedenáct minut po třinácté hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u jedné z prodejen obchodního centra na Borzně leží na zemi bezdomovec. Při příjezdu strážníků tento muž seděl a odpočíval, orientovaný místem i časem. Hlídka jej z místa vykázala.

V 17.10 hodin strážníci během hlídkové činnosti zpozorovali v prostoru dětského hřiště v Čáslavské ulici občana, který tam konzumoval alkohol. Strážníci jeho počínání vyřešili na místě a dotyčný člověk poté hřiště opustil.

Po devatenácté hodině informoval městskou policii občan, že v zeleni v ulici Čs. partyzánů zaregistroval odložený rám jízdního kola. Strážníci zjistili jeho výrobní číslo a poté o tomto nálezu vyrozuměli Policii ČR. Rám kola byl následně uložen do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

Ve 23.32 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v Parku republiky se nachází skupina lidí, kteří hrají na hudební nástroje a ruší noční klid. Po vyřešení přestupku s hlídkou přítomné osoby hraní zanechaly a rozešly se.

Před šestou hodinou ranní vyjeli strážníci do Dašické ulice, protože v areálu tamní čerpací stanice se pohybovala zřejmě opilá žena, která obtěžovala zákazníky. Hlídka dotyčnou osobu orientovanou místem i časem ze stanice vykázala.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑