Události ze dne 10.7.2024

11.07.2024 08:33

Před druhou hodinou ranní vyjížděla hlídka do Slatiňan, kde se měl v okolí Klášterní ulice volně pohybovat kůň. Díky místní znalosti strážníků byl kontaktován jeho majitel, kterému byl kůň předán. Vzhledem k tomu, že se u tohoto chovatele jedná o opakované útěky zvířete, byla celá věc zadokumentována a následně bude předána k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

Jen o pár minut později řešila hlídka v Husově ulici oznámení o parkování několika vozidel v úseku, kde je zakázáno stání vozidel. Ke dvěma vozidlům se dostavili řidiči, kteří přeparkovali, na třetí vozidlo byla umístěna výzva pro nepřítomného řidiče.

Z Husovy ulice se hlídka přesunula do zahrádkářské kolonie U Bělidla, kde měl před chatou svého majitele štěkat volně pobíhající pes. Dle sdělení oznamovatele by neměl být majitel psa zřejmě doma. Strážníci se pokusili o jeho odchyt, vzhledem k jeho plachosti to však nebylo možné. O celé věci byl telefonicky vyrozuměn syn majitele, který psa odchytl.

V 10.30 hodin oznámil občan na linku 156, že za bývalým hotelem Bohemia se nachází zraněný kačer. Hlídka provedla kontrolu uvedeného místa a blízkého okolí, kačer nebyl nalezen.

Krátce po půl jedné oslovili strážníci při pěší hlídkové činnosti ve Fortenské ulici muže, který zde již delší dobu seděl na schodech. Vzhledem k velmi vysokým teplotám měla hlídka obavu o jeho zdraví. Muž hlídce sdělil, že je v pořádku, žádné zdravotní problémy prý nemá.

V 15.17 hodin přijal operační důstojník městské policie oznámení, ve kterém občan uvedl, že na Tyršově náměstí stojí již druhý den vozidlo s otevřeným okénkem. Prostřednictvím lustrace byl zjištěn majitel vozidla, kterého se však i přes opakované pokusy nepodařilo kontaktovat.

Po osmnácté hodině prověřovala hlídka oznámení o špatně parkujícím vozidle v ulici u Stadionu. Dle oznamovatelky zde mělo vozidlo parkující v zatáčce ztěžovat průjezd vozidlům zásobování. Strážníci provedli kontrolu uvedené lokality, vozidlo zde nebylo již nalezeno.

V 20.05 hodin bylo telefonicky oznámeno, že na výjezdu z Chrudimi směr Kočí stopuje žena, která nebezpečně vstupuje do vozovky. Strážníci o chvíli později zjistili, že žena se na uvedeném místě ani v okolí již nenachází.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑