Události ze dne 10.6.2024

12.06.2024 12:49

V 9.28 hodin byli strážníci přivoláni na Resselovo náměstí, protože u budovy pošty se nevhodně chovali bezdomovci. Hlídka na místě zaregistrovala ženu bez domova, která obtěžovala kolemjdoucí osoby, a vykázala ji. Ostatní osoby v jejím okolí se protiprávního jednání nedopouštěly, proto mohly setrvat na místě.

O čtyři minuty později upozornila městskou policii občanka, že před provozovnou v Široké ulici leží na zemi uhynulý holub. Strážníci kadáver přepravili do areálu technických služeb v Sečské ulici, kde jej uložili do speciálního mrazicího boxu, odkud bude následně vydán k odborné likvidaci.

V 9.55 hodin bylo oznámeno na linku 156, že před obchodním centrem ve Škroupově ulici leží na chodníku bezdomovec. Přivolaná hlídka muže probudila, ten poté vstal a orientován místem i časem z místa odešel.

Pět minut před půl jedenáctou vyjeli strážníci opět do Škroupovy ulice, protože zde měl do prodejny vstoupit zapáchající bezdomovec, který povykoval na přítomné zákazníky. Hlídka tohoto člověka z obchodu vykázala.

Také ve 13.09 hodin obdržela městská policie informaci o bezdomovci, který opět ležel ve Škroupově ulici na chodníku. Hlídka dotyčného muže i tentokrát z místa vykázala.

V 16.31 hodin kontaktovala městskou policii žena s tím, že do kontejneru určeného ke sběru elektroodpadu, který je umístěný v sídlišti Na Větrníku, právě vnikl bezdomovec. Hlídka prověřila příslušnou nádobu na odpad a také její okolí, avšak zmíněného muže nezaregistrovala.

O devět minut později bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v parčíku v Husově ulici leží bezdomovec. Dotyčný muž v přítomnosti strážníků vstal a řádně usedl na lavičku, kde setrval orientovaný místem i časem.

V 17.17 hodin vyjeli strážníci do Malecké ulice k prověření bezdůvodného fyzického napadení místního mladého muže jemu známým člověkem. Hlídka událost zadokumentovala a podezřelého muže vyzve v nejbližší době k podání vysvětlení. Spisový materiál bude poté postoupen k dořešení přestupkové komisi při Městském úřadu Chrudim.

Po půl šesté bylo oznámeno na linku 156, že u vchodu do supermarketu v ulici SNP postávají bezdomovci, již se navzájem dohadují, přičemž hovoří vulgárně. Strážníci tyto lidi pro nevhodné chování z místa vykázali.

V 18.46 hodin se obrátil na městskou policii občan s tím, že v Luhanově ulici parkují některé automobily v místě, kam je vozidlům dopravní značkou vjezd zakázán. Hlídka za stěrače těchto dvou automobilů umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Třicet pět minut po dvacáté hodině přivolala strážníky do sídliště U Stadionu občanka, která si zde povšimla zaparkovaného automobilu s otevřeným okénkem, přičemž v jeho okolí se nikdo nenacházel. Hlídka zjistila, a poté kontaktovala jeho majitelku. Žena se dostavila na místo a své vozidlo řádně zajistila.

Ve 20.44 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že Opletalovou ulicí právě prochází neznámý muž s batohem a cestou hlasitě křičí. Strážníci prověřili příslušnou ulici i její okolí, avšak tohoto člověka nezpozorovali, ani nezaslechli.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑