Události ze dne 10.10.2024

14.10.2024 16:16

Po osmé hodině dopolední přivolal strážníky do sídliště Na Větrníku občan s tím, že výjezd z parkoviště zablokoval cizí nesprávně stojící automobil. Před příjezdem hlídky na místo muž oznámení odvolal, protože uvedené vozidlo již z místa odjelo.

V 8.36 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v Široké ulici naproti muzeu parkuje automobil na chodníku a dále, že na tomto chodníku chybí kovové sloupky, které se tam donedávna nacházely. Strážníci příslušné místo prověřili, avšak zmíněné vozidlo nezastihli. Ohledně kovových sloupků vyšlo najevo, že byly odvezeny na opravu do technických služeb. O zjištěných skutečnostech byl následně vyrozuměn oznamovatel.

Krátce po jedenácté hodině se obrátil na městskou policii muž, protože na jeho pozemku v ulici Obce Ležáků parkovaly cizí automobily. Protože se jednalo o vozidla místního vojenského útvaru, hlídka jej kontaktovala se žádostí o přeparkování vozidel.

Ve 12.26 hodin kontaktoval operátora městské policie občan s tím, že u dopravního semaforu v Topolské ulici došlo k technické závadě. O tomto sdělení byl informován pracovník technických služeb, který příslušný semafor prověřil a poté závadu odstranil.

Před třináctou hodinou vyjeli strážníci do ulice Dr. Milady Horákové, neboť na tamní staveniště přiběhl cizí volně pobíhající pes, kterého odchytl přítomný pracovník. Hlídka uvedené zvíře od muže převzala a dopravila do útulku v Sečské ulici, kde tohoto psa v pořádku předala do péče přítomné pracovnice.

Ve 13.42 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v areálu čerpací stanice v Dašické ulici sedí na stole v pergole bezdomovec, který odmítl čerpací stanici opustit. Po příjezdu hlídky dotyčný muž orientovaný místem i časem z místa dobrovolně odešel.

Pět minut po čtrnácté hodině přivolal strážníky do křižovatky ulic Novoměstská a Hálkova občan, který na tamní budově zaregistroval otevřený rozvaděč elektrické energie. Hlídka dvířka tohoto rozvaděče uzavřela a zajistila. O události strážníci telefonicky vyrozuměli příbuznou správce příslušné budovy, aby řádné zajištění rozvaděče prověřil.

Ve 14.22 hodin bylo oznámeno na linku 156, že za hotelem v Husově ulici opět parkují pracovníci nedaleké stavby automobily na zeleni. Hlídka na uvedeném místě zastihla jedno vozidlo, jehož řidič tam zastavil z důvodu vykládky stavebního materiálu. Po vyřešení přestupku dotyčný muž automobil přeparkoval.

Krátce před devatenáctou hodinou se obrátila na městskou policii občanka s tím, že před jejich garáží ve Fontinově ulici parkuje cizí vozidlo, které jí znemožnilo zajetí automobilem dovnitř. Hlídka za stěrač příslušného vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑